Начин на приготвяне
Посолените кестени се подреждат в намазана с олио тава. Добавят се захарта и стръка целина. Заливат се с вода и се пекат 25 минути под фолио. Коренът целина се наситнява и се третира по същия начин (но без захарта) в друга тава.
Зелето се бланшира за 4 минути и листата ѝ се отделят, като всяко се посолява. Лукът и чесънът се наситняват. ¼ от лука и чесънът се запържват 5 минути в 1 супена лъжица масло.
Прибавят се ½ от кестените (пасирани) и корена целина, разбитата сметана, сол и черен пипер. Сместа се използва за основна плънка, но във всички зелеви сарми се слагат и цели кестени, и от остатъка корен от целина. Сармите се варят 30 минути.
Останалото масло се разтопява в дълбок съд и в него се задушават настърганите моркови, останалият лук, мащерката и дафиновия лист. Залива се с виното и се оставят на котлона докато то изври наполовина. Сармите се сервират със соса.