Начин на приготвяне
Почистете мидите и ги измийте, изхвърлете счупените.
Запържете нарязания чесън в зехтина, добавете кайенските чушки. Добавете нарязания лук и разбъркайте за 15 мин.
Сипете мидите и бялото вино в тенджера. Затворете капака и разтресете тенджерата няколко пъти до отваряне на всички миди. Прецедете 300 мл от бульона, който ще се образува.
Сипете всички видове пипер и брашното в съда с лука. Запържете и добавете бульона от мидите с бяло вино. Разбъркайте и гответе пет минути. Пасирайте до перфектно гладка консистенция.
Може да извадите кайенските чушки. Поднесете мидите със сос, поръсени с магданоз.
Мидите в разкошен винен сос са страхотно мезе за горещите летни дни!