Ezine.bg»Рецепти»Сосове»Сос за месо»Винен сос по руски

Винен сос по руски

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k
Винен сос по руски1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • сос - 4 с.л. от печено месо
  • лимони - 1/2 бр.
  • бульон - 3/4 ч.ч.
  • вино - 1/2 в.ч.
  • брашно - 1 равна с.л.
  • черен пипер - 1 щипка
  • сметана - 1/2 ч.ч.
  • захар - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разредете соса от печеното месо с бульона. Добавете обеления и почистен от семките лимон, който сте нарязали на колелца.

Поръсете с брашното, добавете виното, черния пипер, захарта и варете соса на тих огън 20-тина минути.

Претрийте през сито и застройте със сметаната.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: