Заешко във винен сос

Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
100 мин.
Порции
4
"За още по-страхотен вкус гарнирайте това заешко с картофено пюренце"

Необходими продукти

  • заек - 1 бр.
  • бяло вино - 300 мл
  • чесън - 4 скилидки
  • кромид лук - 2 глави
  • дафинов лист - 2 бр.
  • мащерка - 1 ч.л.
  • риган - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 к.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете заека на парчета, поръсете ги със сол и ги запечатайте в дълбок тиган с малко мазнина до златисто.

Извадете заешкото месо, нарежете лука на полумесеци и го запържете в същата мазнина.

Върнете месото и го разбъркайте добре. Налейте вътре виното и водата.

Счукайте ригана, мащерката и чесъна и ги изсипете заедно с пиперите при месото и лука.

Прехвърлете всички съставки в тенджера под налягане и ги варете за около 20 минути.

Върнете ги обратно в тигана и ги варете, докато заешката яхния не остане на сос.

Заешкото във винен сос е много вкусно.

По желание може да го гарнирате с картофено пюре!

Добър апетит!

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: