Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Кебап»Свински кебап във винен сос

Свински кебап във винен сос

Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"И да си сипете повечко от соса, че ще ви се иска и залче хляб да топнете в него"

Необходими продукти

  • свинско месо - 1 кг от бут
  • лук - 2 глави, по желание
  • магданоз - ½ връзка
  • бяло вино - ½ ч.ч.
  • олио - ½ ч.ч.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително задушете лука в мазнината и го отстранете.

Измийте месото от свински бут, нарежете го на малки парчета, запържете ги в дълбок съд, след което ги залейте с виното и ги задушете за няколко минути.

Добавете гореща вода (два – три пръста над месото), лука, черен пипер, сол и ситно нарязания магданоз и варете кебапа под капак на умерен огън, докато остане с малко сос.

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: