Лесен винен кебап

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
129673131
Лесен винен кебап1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Винен кебап за начинаещи - ще се справите без проблем"

Необходими продукти

  • свинско месо - 600 г бон филе
  • доматено пюре - 4 с.л.
  • лук - 3 малки глави
  • червено вино - 1 ч.ч.
  • домати - 1 с.л. доматено пюре
  • сол
  • червен пипер
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подготвеното свинско месо нарязваме на късове. Лукът също се скълцва и се задушава в мазнина.

Когато омекне, се поставя и надребненото месо. Наливаме доматеното пюре и виното. За да не е твърде гъсто ястието, а и да не загори кебапът, добавяме и малко водичка.

Готвим ястието винен кебап на умерен огън, като разбъркваме от време на време. Когато месото омекне, прибавяме подправките.

Готовия лесен винен кебап по желание поднасяме с варен ориз, като е желателно оризовата гарнитура да е приготвена предния ден.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: