Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Кебап»Винен кебап със сърца

Винен кебап със сърца

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
6322k32
Винен кебап със сърца1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
55 мин.
Порции
2
"Опитайте и ще разберете защо обожаваме Българската селска кухня"

Необходими продукти

  • агнешки сърца - 300 г
  • лук - 40 г
  • моркови - 40 г
  • червено вино - 80 мл
  • брашно - 50 г
  • доматено пюре - 20 г
  • черен пипер
  • червен пипер
  • дафинови листа
  • магданоз
  • мазнина
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сърцата се запържват и се изваждат настрана.

В същата мазнина се запържват зеленчуците, нарязани на ситно, доматеното пюре и подправките. Прибавя се брашното и се залива с гореща вода и вино. Оставя се на ниска температура да къкри до сваряване на сърцата.

Сервира се гарнирано с магданоз и гарнитура варени картофи.

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: