Начин на приготвяне
Измийте и почистете добре моркова, целината и лука, нарежете ги на кубчета и ги сложете в подходяща по обем тенджера.
Добавете карамфила, дафиновия лист, розмарина и босилека, налейте виното и след като кипне маринатата, я свалете от огъня и я изстудете.
Залейте с нея нарязания на порции заек и го мариновайте 24 часа, след което го извадете и го подсушете.
Маринатата отново кипнете и я прецедете.
Загрейте зехтина в тенджера, запържете месото до златисто, изхвърлете мазнината, на нейно място сложете ситно нарязаната сланина и продължете да пържите на тих огън.
Добавете бланшираните, обелени и нарязани на кубчета домати и прецедената марината, овкусете със сол и черен пипер и след като ястието кипне, долейте бульона и го задушете около час.
Извадете подготвеното дивечово месо от тенджерата и го поддържайте топло в отделен съд – за предпочитане керамичен.
Загрейте соса в тенджерата до силно кипене заедно със сметаната и бъркайте, докато се посгъсти.
През това време почистете и нарежете гъбите, а чесъна счукайте в хаванче, запържете ги заедно в маслото, поръсете ги с нарязания магданоз и ги извадете.
На тяхно място позапържете хляба, който предварително сте нарязали на крутони.
Разпределете месото на порции, залейте ги със соса, поръсете ги с крутони и ги гарнирайте с чесновите гъби.