Начин на приготвяне
Нарежете сланината на малки кубчета. Загрейте в голям тиган половината от маслото и запържете добре сланината. Добавете нарязания лук, счукания чесън и моркова нарязан на кубчета и ги задушете само за 2 мин.
Извадете сланината и зеленчуците и ги оставете настрана. Загрейте остатъка от маслото в тигана и запържете парчетата месо. Овкусете със сол и черен пипер.
Върнете обратно зеленчуците и сланината при месото, добавете бирата и градинския чай. Покрийте съда с капак и оставете ястието да къкри на слаб огън около 1 ч 15 мин., или докато месото започне да се отделя от кокала.
Междувременно разбърквайте и доливайте гореща вода. Извадете парчетата месо в затоплена чиния. Пасирайте зеленчуците или ги прецедете през сито. Добавете мекото сирене, оставете соса да заври, овкусете допълнително, ако е необходимо, и го излейте върху заешкото.