Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Див заек яхния

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
9384k7k3k6
Див заек яхния
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 4
20/06/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
100 мин.
Порции
6
"Див заек яхния, която може да си сготвите за вечеря на село и да имате разкошно лято"

Необходими Продукти

  • заек - около 1.5 кг
  • домати - 1 бр. смлян
  • картофи - 4 бр.
  • бяло вино - 150 мл
  • дафинов лист - 1 бр.
  • черен пипер - 6 бр. на зърна
  • лук - 1 кг
  • чесън - 1/2 глава
  • моркови - 2 бр.
  • чушки - 2 бр. зелени
  • бахар - 3 бр.
  • сол - на вкус
  • брашно - 2 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л. към брашното за овалване на порциите
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • чубрица - щипка
  • олио - 5 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първото, което правим, е да си измием много добре самия заек и да си го разфасоваме на порции.

Всички порции овалваме в брашно, към което добавяме червения пипер и чубрицата.

Слагаме си тиган и затопляме олиото, след което запържваме по минута-две от двете страни, колкото да се запечатат.

След като са готови мръвките, в същата мазнина запържваме нарязаните зеленчуци лук, чесън, чушка, картоф и морков.

След като се позапържат, добавяме виното, като изчакваме да се изпари, и след това 1 с.л. брашното, като го позапържваме.

Накрая прибавяме доматите, подправките и връщаме месото в тенджерата.

Водата доливаме до степен да се покрие, подправяме на сол и оставяме да къкри за около час-час и 20 минути.

От време на време разбъркваме заешката яхния лекичко, за да не се разпадне месото.

Сервираме, докато е още топла яхнията от див заек.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: