Заек с грах яхния

Заек с грах яхния
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Вкусна грах яхния със заешко - любимо на цялото семейство"

Необходими продукти

  • лук - 1 бр.
  • моркови - 1 бр
  • грах - 400 г замразен
  • заешко месо - 400 г (нарязано на малки парчета)
  • картофи - 2 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • дафинов лист
  • шафран - щипка
  • копър
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • червен пипер
  • чери домати - 7 - 8 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте месото и го изпържете в тенджера с малко мазнина до златисто. Добавете лук и моркова, нарязани на дребно. Пържете, докато омекнат.

Добавете граха, картофите, червения пипер, доматите и доматеното пюре. Изчакайте малко и налейте вода, колкото да покрие продуктите за яхнията.

Сложете подправките за заешката яхния и намалете мощността на котлона. Варете до готовност на заешкото месо. Изключете и сервирайте Заек с грах яхния в керамични панички, поръсено с копър.

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: