Начин на приготвяне
Отваряме консервата от граха и го прецеждаме през гевгир. Оставяме го да се отцеди. Белим картофите, морковите и лукът. Лукът го режем на дребни кубчета, а морковите и картофите на едри парчета.
В дълбока тенджера слагаме олио и задушаваме в него лук, морковите и картофите. Разбъркваме и захлупваме с капак. След няколко минути добавяме червения пипер и пак затваряме с капака.
Оставяме така за около 5 минути да се задушат зеленчуците добре, след което добавяме вода до половината на тенджерата и оставяме да ври така със затворен капак, докато се сготвят зеленчуците, като от време на време разбъркваме яхнията.
Добавяме граха, той е от консерва и е добре сварен, затова няма нужда да се готви много продължително, защото ще се разкашка. След като сме добавили грах, оставяме за още 5 минутки да поври на бавен огън яхнията.
През това време си разтваряме 3 с.л. брашно в купичка със студена вода и го добавяме в тенджерата при яхнията, за да се сгъсти. Накрая овкусяваме със сол, зеленчукова подправка и пресен магданоз. Да ви е сладко!