Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Яхния»Грах яхния с пилешки бутчета

Грах яхния с пилешки бутчета

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Експерт
3631k1k2
Грах яхния с пилешки бутчета
Снимка: Йозлям Кадирова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Пиле с грах - любимата селска яхния на малки и големи в една лесна за следване изпитана рецепта"

Необходими продукти

  • пилешки бутчета - 2 бр.
  • грах - 200 г
  • моркови - 1 бр.
  • домати - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • брашно - 1 с.л.
  • червен пипер - 2 ч.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Посварете пилешките бутчета и прецедете бульона им.

Минете моркова през ренде (по желание може да процедирате така и с доматите), а лука наситнете.

Аз използвах консервиран грах, но ако използвате пресен - бланширайте го за около 5 минути, преди да го сготвите.

След като месото е изстинало, раздробете го.

В подходящ съд загрейте 3 с.л. олио и завържете лука с моркова, постепенно добавяйте доматите, грах и раздробеното месо.

Сипете прецедения бульон и оставете да покъкри.

Най-накрая размийте брашното и червения пипер в малко вода, сипете го на тънка струйка и бъркайте, докато се сгъсти леко яхнията.

Овкусете със сол на вкус и смъкнете от котлона.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: