Ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Яхния»Яхния от пилешки бутчета и зелении

Яхния от пилешки бутчета и зелении

ЗориЗори
Новак
1695415k284
Яхния от пилешки бутчета и зелении
Снимка: Зори
1 / 2
22/04/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Една изпитана рецепта за яхния от пилешки бутчета и зелении - припомнете си я сега"

Необходими Продукти

  • лапад - 1 пълна шепа
  • киселец - 1 пълна шепа
  • зелен лук - 2 стръка
  • джанки - 1 шепа
  • пилешки бутчета - около 1300 грама
  • домати - 2 ч.ч. (ситно настъргани)
  • олио - 6 с.л.
  • брашно - 3 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • магданоз - 1/3 връзка
  • дафинов лист - 2 средни листа
  • чесън - 2 скилидки, накълцани на едро
  • лук - 1/2 глава
  • черен пипер
  • кимион
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и измийте бутчетата. Запържете ги до златисто в сгорещено олио. Прехвърлете пържените бутчета в тенджера и ги залейте с вода. Варете на бавен огън.

В същата мазнина запържете чесъна и лука. Добавете и предварително почистените зелении - киселеца, лапада и зеления лук. Когато зеленчуците се задушат, добавете червения пипер с брашното и доматите.

Добавете малко от бульона на варенето на бутчетата, като бъркате непрекъснато.

Достатъчни са няколко черпака. Оставете да се готвят продуктите няколко минути и прехвърлете в тенджерата с бутчетата.

Варете яхнията около 30 минути, след което може да добавите дафиновите листа и джанките. Намалете огъня и оставете манджичката да къкри още 15-тина минути.

Свалете готовото ястие от огъня, овкусете със сол, кимион и черен пипер. Поръсете с наситнения магданоз и сервирайте.

Яхнията от пилешки бутчета и зелении е готова.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: