Начин на приготвяне
Почистете и измийте бутчетата. Запържете ги до златисто в сгорещено олио. Прехвърлете пържените бутчета в тенджера и ги залейте с вода. Варете на бавен огън.
В същата мазнина запържете чесъна и лука. Добавете и предварително почистените зелении - киселеца, лапада и зеления лук. Когато зеленчуците се задушат, добавете червения пипер с брашното и доматите.
Добавете малко от бульона на варенето на бутчетата, като бъркате непрекъснато.
Достатъчни са няколко черпака. Оставете да се готвят продуктите няколко минути и прехвърлете в тенджерата с бутчетата.
Варете яхнията около 30 минути, след което може да добавите дафиновите листа и джанките. Намалете огъня и оставете манджичката да къкри още 15-тина минути.
Свалете готовото ястие от огъня, овкусете със сол, кимион и черен пипер. Поръсете с наситнения магданоз и сервирайте.
Яхнията от пилешки бутчета и зелении е готова.