Начин на приготвяне
Пилешките бутчета се почистват от кожата и се измиват. Следва подсушаването им с кухненска хартия. Бутчетата трябва да се обезкостят от едната страна на кокала.
С помощта на малко, остро ножче се изрязва от едната страна месото, заедно с хрущяла, следва бавно и старателно отделяне на месото от основния кокал, малко преди да достигнем другия му край спираме с изрязването.
Измиваме лимона и изцеждаме 2 супени лъжици сок. В купичка смесваме всички сухи подправки за пиле и ги разбъркваме. Пилешките бутчета намазваме с лимоновия сок и овалваме в подправките.
В дълбок тиган или малка тенджера изсипваме олио. След като се сгорещи олиото, потапяме пилешките бутчета и готвим до златист цвят.