Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пилешки бутчета с розмарин

Пилешки бутчета с розмарин

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921358
Пилешки бутчета с розмарин1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
3-4

Необходими продукти

  • пилешки бутчета - 8 - 10 бр.
  • розмарин - 1 с.л.
  • масло - 1 с.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • черен пипер
  • сол
  • ЗАЛИВКА
  • бяло вино - 1/2 ч.ч.
  • масло - 1/2 с.л.
  • бульон - 1/2 ч.л. пилешки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте бутчетата и ги подсушете много добре. Разтопете маслото в тиган на ниска температура с малко олио. Сложете бутчетата. Щом се зачервят ги обърнете от другата страна.

Захлупете ги с капак и ги оставете за 5 минути. Поръсете със сол, черен пипер, чесън и розмарин. Обърнете и отново захлупете за 5 минути.

Прехвърлете пилешките бутчета в тавичка и ги сложете в загрята на 160 градуса фурна за около 30 минути.

В сух тиган налейте бульона и бялото вино. Оставете да се редуцира соса и добавете маслото, разбърквайки непрекъснато. Сервирайте бутчетата полети със соса и стръкчета розмарин.

Рейтинг

3.8
52
41
33
20
10
Дай твоята оценка: