Пиле с розмарин в гювече

Пиле с розмарин в гювече1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2

Необходими продукти

  • пилешко месо - 800 г пилешки гърди
  • гауда - 100 г топено сирене
  • едам - 100 г топено сирене 200 г заквасена сметана
  • тиквички - 1 средноголяма
  • розмарин - 2 щипки
  • универсална подправка - 1 ч.л. пикантина
  • зехтин - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на кубчета, поръсете с пикантина и задушете в зехтина. Когато стане леко крехко, добавете розмарина и заквасената сметана. Задушете още 3-4 мин.

Нарежете тиквичката на тънки кръгове и покрийте дъното на гювечетата. Отгоре сипете месо, подредете резенчета топено сирене, после пак ред тиквички и така, докато се напълнят гювечетата. Залейте със сметановия сос.

По желание можете да добавите чили сос или люта чушка. Пече се 15 минути на 180 градуса така приготвеното пиле с розмарин в гювече.

Добър апетит!

Рейтинг

3.8
51
42
30
21
10
Дай твоята оценка: