Начин на приготвяне
Загрейте грила. Измийте розмарина, подсушете го и сложете по един стрък под кожата на всяко бутче. Сварете картофите. Междувременно наредете бутчетата на грила (с кожата надолу). Намажете ги със зехтин, поръсете с черен пипер и соли печете около 10 минути.
Обърнете месото, намажете и другата страна със зехтин, пипер и сол и печете още 10-тина минути. Докато печете бутчетата, сипете останалия зехтин в тенджерка.
Счукайте чесъна и го запържете. Изключете котлона. Разбийте майонезата с 2 с.л. гореща вода, похлупете и дръжте на топло. Отцедете картофите и ги намачкайте.
Разпредете бутчетата и картофките в 4 чинии. Залейте с майонезата, поръсете с още малко пипер и поднесете.