Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Яхния»Картофена яхния с пилешки бутчета и карфиол

Картофена яхния с пилешки бутчета и карфиол

ВИОЛЕТА МАТЕВАВИОЛЕТА МАТЕВА
Експерт
4291k1k5
Картофена яхния с пилешки бутчета и карфиол
Снимка: ВИОЛЕТА МАТЕВА
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
3
"Време е кухнята вкъщи да ухае на топла пилешка яхния с картофки"

Необходими продукти

  • картофи - 4 бр. едри
  • пилешки бутчета - 2 бр.
  • лук - 1 бр.
  • грах - 1 ч.ч. и моркови
  • сол
  • червен пипер
  • риган
  • чубрица
  • олио - 50 мл
  • брашно 1 - 2 с л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Срязват се пилешки бутчета на две части и заливаме със студена вода. Сваряват се и отцеждаме. Едната част накъсах на парченца, другото оставих цели порции. В тенджера се загрява олио, запържва се лук да омекне.

Добавяме картофи, нарязани на кубчета и пилешкото месо, за да се запържат леко, като се разбъркват на умерен огън, да не загори. Сипват се червен пипер, наливаме топла вода и разбъркваме.

След 10 минути добавяме замразените зеленчуци, овкусяваме с подправките. Готви се до готовност на картофите. Накрая брашното се разбива с малко вода на кашичка, добавя се в приготвената пилешка яхния и като поври 3-4 минути, е готово ястието.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: