Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Яхния»Картофена яхния с пилешки гърди

Картофена яхния с пилешки гърди

Кристина БоневаКристина Бонева
Ентусиаст
1074731832
Картофена яхния с пилешки гърди
Снимка: Кристина Бонева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6
"Лесна и много вкусна картофена яхния с месце за начинаещи"

Необходими продукти

  • картофи - 500 г
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • сол
  • червен пипер
  • черен пипер - 1/2 с.л.
  • чубрица
  • магданоз
  • сол
  • брашно - 2 с.л.
  • олио
  • пилешки гърди - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките гърди се сваряват в подсолена вода. Лука се нарязва на ситно, а морковът на колелца, след което се запържват в сгорещено олио.

Добавят се червеният пипер и брашното, разбъркват се и се долива вода, около литър.

Слагате се картофите, накъсаното на парчета пилешко месо, солта и подправките (без магданоза) и се оставя яхнията с месо да ври на бавен огън.

Когато картофите се сварят, картофената яхния се сваля от котлона и се поръсва с магданоз.

Картофена яхния с пилешки гърди сервираме с хляб със сусам.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: