Начин на приготвяне
С остър нож направете тънки разрези в пилешките гърди. Поставете ги в плитък съд и ги залейте със смес от цитрусовите сокове, олиото, черен пипер и сол на вкус. Оставете ги да се мариноват за 20 минути, като ги обръщате от време на време.
Междувременно смесете едното манго, предварително почистено, с кърито, оцета и олиото и пюрирайте с блендер или пасатор.
Отцедете пилешкото филе и поставете в специален съд за готвене в микровълнова фурна, който сте затоплили за 10 минути на пълна мощност. Сложете във фурната и пусната за 6-7 минути на пълна мощност, като ги обърнете един-два пъти.
Преди сервиране нарежете на тънки резени гърдите, добавете манго, нарязано на тънки резени, сос винегрет и гарнитура от зелена салата с лук.
Коментари