Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Руладини»Пилешки гърди със сметана

Пилешки гърди със сметана

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
6322k32
Пилешки гърди със сметана1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • пилешко месо - 4 броя пилешки гърди
  • пастет - 100 г твърд
  • масло - 40 г
  • гъби - 200 г
  • бренди - 3 с.л. или коняк
  • сол
  • черен пипер
  • къри - 1/3 ч.л.
  • индийско орехче - 1/3 ч.л.
  • сметана - 5 с.л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Овкусете пилешките гърди със сол и останалите подправки и оставете да се овкусят за половин час. Нарежете пастета на парченца с дебелина около 8 мм.

Ако пилешките гърди са дебелички, направете разрез по средата и пъхнете по парче вкусен пастет в получения джоб. Ако гърдите са тънки - просто увийте във всяко пилешко парче пастет и закрепете в двата случая с клечки за зъби.

Така приготвените пилешки руладини или джобове запържете леко в разтопеното масло. След това ги подредете в йенска тенджера.

В същия съд запържете гъбите и добавете брендито и подправки на вкус. Сипете сместа върху пилешкото, сложете капака и пухнете да се пече в загряна фурна за около 40 минути.

В съда от пърженето долейте сметаната и щом поври малко, снемете от котлона. На 25-тата минута от печене залейте пилешките гърди със сметана в йенския съд и доопечете.

Рейтинг

4.5
52
42
30
20
10
Дай твоята оценка: