Начин на приготвяне
Овкусете пилешките гърди със сол и останалите подправки и оставете да се овкусят за половин час. Нарежете пастета на парченца с дебелина около 8 мм.
Ако пилешките гърди са дебелички, направете разрез по средата и пъхнете по парче вкусен пастет в получения джоб. Ако гърдите са тънки - просто увийте във всяко пилешко парче пастет и закрепете в двата случая с клечки за зъби.
Така приготвените пилешки руладини или джобове запържете леко в разтопеното масло. След това ги подредете в йенска тенджера.
В същия съд запържете гъбите и добавете брендито и подправки на вкус. Сипете сместа върху пилешкото, сложете капака и пухнете да се пече в загряна фурна за около 40 минути.
В съда от пърженето долейте сметаната и щом поври малко, снемете от котлона. На 25-тата минута от печене залейте пилешките гърди със сметана в йенския съд и доопечете.