Пилешки гърди на пара

Румяна СакалийскаРумяна Сакалийска
Ветеран
3191k5187
Пилешки гърди на пара1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Задължително включете в диетичния си режим тези пилешки гърди на пара, но без да добавяте излишни калорични сосове"

Необходими продукти

  • пилешки гърди - 4 броя
  • хималайска сол - 2 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • мащерка - 1 ч.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • бяло вино - 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Посоляваме пилешките гърди и правим малки разрези с нож на местата, където гърдите са по-дебели, за да може да се сготвят равномерно.

Слагаме пилешките гърди в дълбок тиган или тенджера за готвене на пара, добавяме червения пипер, мащерката, чесънът нарязан на филийки и заливаме с виното.

Слагаме капака и варим на средна температура за 10 минути, след това намаляваме малко температурата и готвим за още 15 минути.

Готовите Пилешки гърди на пара може да поднесем с меден сос за месо, ако диетата ни го позволява.

Иначе и без сос това пилешко варено е подходящ диетичен обяд или вечеря.

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: