Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пържено пиле»Панирани пилешки гърди на тиган

Панирани пилешки гърди на тиган

Панирани пилешки гърди на тиган
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
4
"Ето ги най-подходящите пилешки пържоли пане за халба студена бира"

Необходими продукти

  • пилешки гърди - 1 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • яйца - 1 бр.
  • галета - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте гърдите и ги нарежете на пилешки пържоли. Поръсете със сол и черен пипер. Оставете ги за 10 минути.

Разбийте яйцето в чиния, а в друга сложете галетата. Оваляйте всяка пържола първо в яйце, а след това в галета.

Изпържете в нагорещено олио от двете страни до приятна златиста коричка така панираните пържоли.

Извадете панираните пилешки пържоли върху кухненска хартия, а след това сервирайте, докато са топли.

Панирани пилешки гърди на тиган - превръщат всеки делник в празник!

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: