Начин на приготвяне
Измийте месото от пилешки гърди и го нарежете на тънки пилешки пържоли. Посолете със сол, черен пипер и кърито. Натъркайте хубаво с подправките и ги оставете за 30 минути да поемат.
В чиния разбийте яйцето, в друга сложете брашното и в трета смесете галетата със сусама.
Вземете една пържола и я оваляйте първо в брашното. Потопете в яйцата от двете страни, а след това в сместа от галетата и сусама.
Загрейте тиган с мазнина и пържете на средна степен до приятен златист загар. Извадете върху кухненска хартия, за да поеме излишната мазнина.
Сервирайте панираното пилешко в подходяща чиния с желаната от вас гарнитура.
Панирани пилешки гърди със сусам - нека превърнем всеки делник в празник.