Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Кюфтета»Панирани пилешки кюфтенца

Панирани пилешки кюфтенца

Панирани пилешки кюфтенца
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
10
"Тези хрупкави пилешки кюфтенца имат нужда само от един вкусен млечен сос"

Необходими продукти

  • пилешки гърди - 500 г
  • лук - 1 бр.
  • яйца - 1 бр.
  • къри - 1 к.л.
  • чесън - 1 скилидка
  • галета - 1 - 2 с.л.
  • черен пипер
  • сол
  • ощe
  • брашно
  • корнфлейкс - 200 г
  • яйца - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете пилешки гърди на хапки. Лука почистете и накълцайте на ситно. Ще ви трябва машинка за кайма, в която да смелите месото заедно с лука и чесъна.

Прибавете галетата, подправките и яйцето. Омесете каймата хубаво, докато започне да се дели. Оставете да почине в хладилник за час.

В чинийка натрошете корнфлейкса. Вземете вече охладената кайма, накъсайте топчета и оформете пилешките кюфтета.

Яйцата разбийте в купа. Всяко от кюфтенцата оваляйте първо в брашно, после в яйце и после в корнфлейкс.

Наредете ги в тава с хартия за печене. Добавете зехтин и печете до готовност на 190-200 градуса. За панираните кюфтенца фурната трябва да е предварително затоплена.

Може да сервирате панираните пилешки кюфтенца с домашен млечен сос или друга гарнитура по избор.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: