Начин на приготвяне
Нарежете пилешки гърди на хапки. Лука почистете и накълцайте на ситно. Ще ви трябва машинка за кайма, в която да смелите месото заедно с лука и чесъна.
Прибавете галетата, подправките и яйцето. Омесете каймата хубаво, докато започне да се дели. Оставете да почине в хладилник за час.
В чинийка натрошете корнфлейкса. Вземете вече охладената кайма, накъсайте топчета и оформете пилешките кюфтета.
Яйцата разбийте в купа. Всяко от кюфтенцата оваляйте първо в брашно, после в яйце и после в корнфлейкс.
Наредете ги в тава с хартия за печене. Добавете зехтин и печете до готовност на 190-200 градуса. За панираните кюфтенца фурната трябва да е предварително затоплена.
Може да сервирате панираните пилешки кюфтенца с домашен млечен сос или друга гарнитура по избор.