Панирани пилешки топчета

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k9259581k
14/07/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
1
"Хрупкави панирани пилешки топчета, по които бирата ви ще си падне!"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 150 г, сварено и наситнено
  • магданоз - 3 с.л., наситнен
  • масло - 1 с.л.
  • брашно - 3 с.л.
  • прясно мляко - 2 к.ч.
  • яйца - 1 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • индийско орехче
  • галета
  • олио - за паниране
  • горчица - за сервиране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загряваме маслото, докато се разтопи, прибавяме брашното и разбъркваме, постепенно доливаме млякото и бъркаме, изчакваме да заври и намаляваме котлона, готвим още 10 минути.

Прибавяме месото, магданоза и подправяме на вкус със сол, черен пипер и индийско орехче, разбъркваме и оставяме в хладилника да се изстуди и да се стегне.

От студената смес оформяме топчета с големината на орех, които овалваме в галета, яйце и пак в галета.

Панираме в горещо олио и сервираме с горчица.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: