Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пържено пиле»Панирани пилешки филенца със сусам

Панирани пилешки филенца със сусам

ВИОЛЕТА МАТЕВАВИОЛЕТА МАТЕВА
Експерт
4291k1k5
Панирани пилешки филенца със сусам
Снимка: ВИОЛЕТА МАТЕВА
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2
"Тези панирани филенца със сусам ако знаете само колко бира пият, направо отсега ще изтичате за още"

Необходими продукти

  • пилешко филе - 400 г
  • сол
  • черен пипер
  • панировка
  • яйца - 1 бр.
  • бира - 1 к.ч.
  • царевично брашно - 2 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер
  • сусам - 30 - 40 г
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязват се средно големи пилешки филенца. В купа се разбива яйцето, добавя се бирата, брашното, сол и черен пипер. Разбърква се на кашичка.

Всяко филенце се топи в панировката, после се поръсва или овалва със сусам и пържим в загрято олио до златисто.

Сервираме с гарнитура от варен грах, моркови и бял боб, овкусени като салата с олио, сол, ябълков оцет. Много вкусни и бързо се приготвят тези пилешки филета.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: