Ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пържено Пиле»Панирани пилешки гърди със сусам

Панирани пилешки гърди със сусам

Панирани пилешки гърди със сусам
Снимка: Марияна Петрова Иванова
2 / 3
08/05/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Панирани пилешки гърди със сусам, от които сме нетърпеливи да боднем"

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - 1 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • къри
  • яйца - 1 бр.
  • галета - 2 с.л.
  • сусам - 2 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте месото от пилешки гърди и го нарежете на тънки пилешки пържоли. Посолете със сол, черен пипер и кърито. Натъркайте хубаво с подправките и ги оставете за 30 минути да поемат.

В чиния разбийте яйцето, в друга сложете брашното и в трета смесете галетата със сусама.

Вземете една пържола и я оваляйте първо в брашното. Потопете в яйцата от двете страни, а след това в сместа от галетата и сусама.

Загрейте тиган с мазнина и пържете на средна степен до приятен златист загар. Извадете върху кухненска хартия, за да поеме излишната мазнина.

Сервирайте панираното пилешко в подходяща чиния с желаната от вас гарнитура.

Панирани пилешки гърди със сусам - нека превърнем всеки делник в празник.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: