Начин на приготвяне
Пилешкото филе се нарязва на дълги ивици с дебелина около 2-3 см.
В купа се поставят нарязаните филенца и се подправят със сол, черен пипер, червен пипер и чесън на прах по желание.
Разбъркват се хубаво, за да може подправките да се разпределят равномерно.
Оставя се на страна месото, да се овкуси минимум за половин час в хладилника.
В дълбока чиния се разбиват с вилица двете яйца. В друг съд се поставя царевичният корнфлейкс. Внимателно се начупва на дребно.
Преди да се панира месото, се добавя брашното и се разнася между всички парчета.
След това всяко пилешко месце се потапя в разбитото яйце, а след това и се овалва в корнфлейкса.
Изпържете пилешкото от двете страни в сгорещено олио до приятен загар.
След това наредете парчетата на кухненска хартия, да се отцедят от мазнината панираните пилешки пръсчета.