Панирани пилешки пръсчета

Панирани пилешки пръсчета
Снимка: Мина Димитрова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2
"Панираните пилешки хапки могат да са точно толкова сочнички и тлъстички"

Необходими продукти

  • пилешко филе - 500 г
  • царевичен корнфлейкс - 200г
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 2 с.л.
  • червен пипер - ½ ч.л.
  • черен пипер - ½ ч.л.
  • чесън на прах - ½ ч.л.
  • сол - на вкус
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешкото филе се нарязва на дълги ивици с дебелина около 2-3 см.

В купа се поставят нарязаните филенца и се подправят със сол, черен пипер, червен пипер и чесън на прах по желание.

Разбъркват се хубаво, за да може подправките да се разпределят равномерно.

Оставя се на страна месото, да се овкуси минимум за половин час в хладилника.

В дълбока чиния се разбиват с вилица двете яйца. В друг съд се поставя царевичният корнфлейкс. Внимателно се начупва на дребно.

Преди да се панира месото, се добавя брашното и се разнася между всички парчета.

След това всяко пилешко месце се потапя в разбитото яйце, а след това и се овалва в корнфлейкса.

Изпържете пилешкото от двете страни в сгорещено олио до приятен загар.

След това наредете парчетата на кухненска хартия, да се отцедят от мазнината панираните пилешки пръсчета.

Вижте още какво да сготвите с остатъците от печено пиле

Рейтинг

0
Общо гласували: 0
50
40
30
20
10
Дай твоята оценка: