Начин на приготвяне
Вземете 1 готово печено пиле и го забучете добре върху бирена бутилка право. Пробийте внимателно дупка в долната част на 1 яйце и оставете белтъкът и жълтъкът да се изтекат. С помощта на клечка забучете яйцето като глава на пилето. Нарисувайте му лице с мустаци.
Бирената бутилка с пилето поставете върху поднос, а около него наредете накълцано зеле или листа маруля, цветчета изрязани от моркови и домати, маслини и лимони. Направете украси от зеленчуци, плодове и ядки по ваше усмотрение.
Намажете пилето със смес от цеденото кисело мляко и крема сиренето. Заделете малко за украсата на края. От печените червени чушки оформете елечето на кумското пиле. По средата сложете една лента зелена печена чушка, която ще играе ролята на пояс. В нея може да забодете 1 малка и тънка люта чушка, която напомня пистолет.
Краката на пилето също облицовайте в чушки, за да направите панталоните. Напълнете пош или шприц със сместа от киселото мляко и с помощта на тънък накрайник нарисувайте орнаменти по дрехата - компчета, ченгелчета и т.н., които напомнят шарката на народна носия.
С 1 палачинка заметнете полуготовото кумско пиле, така че да прилича на наметало. В ръката му може да сложите клонка с някаква украса. Зърната грозде нанижете внимателно върху конец и направете гердана на кумското пиле. От чушка или домат направете калпака на пилето, като го сложите върху лицето.
Снимка: Usmivka.org
Коментари