Пиле лютика

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Администратор
3723k6
Пиле лютика1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6-8
"Една от най-популярните пилешки рецепти в Българската кухня, която е на особена почит в Северозападна България!"

Необходими продукти

  • пилешко месо - 1 голямо пиле
  • мазнина - 1 ч.ч.
  • лук - 2 глави, настърган
  • сол
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • чушки - 500 г пиперки Сиврия
  • домати - 4 броя
  • черен пипер - на вкус
  • магданоз - 1/2 стръка настърган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете пилето и го разделете на порции. Запържете пилешкото с 3/4 ч.ч. мазнина заедно с настъргания лук.

Посолете, поръсете с червения пипер и долейте 3 ч.ч. топла вода.

Варете до омекване на месото.

Нарежете изчистените от семките чушки Сиврия, запържете ги в отделен съд заедно с доматите и ги добавете в тенджерата при пилешкото.

Поръсете с черен пипер и оставете да къкри за 20 минути.

Поднесете порция пиле лютика с накълцан магданоз.

Рейтинг

4.4
54
43
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Йорданка Куртева
Йорданка Куртева
Точно така готвеше пиле баба ми!А с домашни продукти вкусът е мммм!
04.10.2013 13:39