Египетско пиле

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921359
Египетско пиле1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
65 мин.
Общо
95 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • пилешки гърди - 500 г
  • ориз - 400 г
  • моркови - 2 бр.
  • лук - 1 глава
  • чесън - 5 - 6 скилидки
  • черен пипер
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разделяме филето на малки порции, лука и морковите рендосваме на едро ренде. Загряваме малко мазнина и запържваме първо лука до златисто, след което добавяме морковите.

Когато зеленчуците се запържат добавяме и пилешкото месо и пържим всичко около 20-ина минути, като непрекъснато разбъркваме. Добавяме чесъна, пържим още 1 минута и отстраняваме от огъня.

В дълбока тава сипваме запърженото пиле и зеленчуци, отгоре поставяме ориза, наливаме вода, така че да покрие пилето със зеленчуци и част от ориза.

Добавяме сол и черен пипер на вкус и печен около 1 час в предварително загрята на 160 градуса фурна, като при нужда може да долеем малко вода.

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: