Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Реване»Сочно реване със заливка

Сочно реване със заливка

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8592k16k1k
Сочно реване със заливка
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 2
23/04/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
10
"Това сочно реване със заливка се сервира с усмивка и се хапва по същия начин"

Необходими Продукти

  • брашно - 60 г
  • краве масло - 1 с.л.
  • кисело мляко - 1 с.л. кремообразно
  • яйца - 4 бр. М /или 3 бр. XL/
  • прясно мляко - 50 - 60 мл
  • грис - 60 г пшеничен
  • захар - 90 г
  • сладкарска сметана - 200 мл течна, подсладена
  • орехи - за поръсване /или шамфъстък/
  • шоколад - 100 г за разтапяне
  • олио - 1 с.л.
  • Сироп
  • кора от портокал - от 1 цитрус /3 ивици, без белите части/
  • захар - 300 г
  • вода - 450 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера разбийте захарта и яйцата на водна баня и слаб котлон. След шест минутки дръпнете от котлона и продължете разбиването още толкова време.

Ще се получи нежен и пухкав крем. Прибавете киселото мляко към яйчената смес, разбъркайте. Малко по малко добавете гриса и брашното, разбъркайте отново.

Пригответе си тава за печене (28/18 см), намазнена, в която да изсипете сместа за вкусния сладкиш. Разпределете равномерно с шпатула. Печете на 180 градуса за 15 мин.

Пригответе сиропа, сипвайки в тенджера 300 г захар и 250 мл вода. Добавете кората от портокал. Варете десет минути без капак. Сипете останалата вода и варете още 15 мин.

Извадете изстиналото сочно реване, направете няколко дупчици с метален шиш и залейте със сиропа. Оставете да изстине и махнете корите от портокал.

За завършен на сиропирания сладкиш го залейте с шоколадова глазура, която се приготвя чрез смесване на шоколад, мазнина и прясно мляко.

Когато глазурата стегне, отгоре върху сочното реване със заливка направете сметанови розички с шприц.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: