Начин на приготвяне
В тенджера разбийте захарта и яйцата на водна баня и слаб котлон. След шест минутки дръпнете от котлона и продължете разбиването още толкова време.
Ще се получи нежен и пухкав крем. Прибавете киселото мляко към яйчената смес, разбъркайте. Малко по малко добавете гриса и брашното, разбъркайте отново.
Пригответе си тава за печене (28/18 см), намазнена, в която да изсипете сместа за вкусния сладкиш. Разпределете равномерно с шпатула. Печете на 180 градуса за 15 мин.
Пригответе сиропа, сипвайки в тенджера 300 г захар и 250 мл вода. Добавете кората от портокал. Варете десет минути без капак. Сипете останалата вода и варете още 15 мин.
Извадете изстиналото сочно реване, направете няколко дупчици с метален шиш и залейте със сиропа. Оставете да изстине и махнете корите от портокал.
За завършен на сиропирания сладкиш го залейте с шоколадова глазура, която се приготвя чрез смесване на шоколад, мазнина и прясно мляко.
Когато глазурата стегне, отгоре върху сочното реване със заливка направете сметанови розички с шприц.