Начин на приготвяне
Гъбите се почистват, а пънчетата им се отрязват. Лукът и пънчетата се нарязват на дребно и се задушават в половината масло с добавка на малко вода и щипка сол.
След омекването им се отстраняват от огъня и се смесват с дребно нарязаните домати, надробеното сирене, 1 твърдо сварено яйце, нарязано на дребно, черен пипер и сол.
Във всяка гъба се капва по малко разтопено масло и се поставя от сместа. Готовите пълнени гъби се нареждат в намазана с мазнина тава, в която отстрани се сипват 3–4 супени лъжици гореща вода.
Поставя се в умерена фурна.
След 5 мин. гъбите се заливат с останалото разтопено масло и се пекат още 5 мин. Преди да се извадят от фурната, се заливат с останалите яйца, разбити с прясно мляко и щипка сол, и се държат във фурната до запичане на заливката.
Поднасят се топли с салата по избор.