Ezine.bg»Рецепти»Предястия»Пълнени Гъби»Пълнени гъби със заливка с яйца

Пълнени гъби със заливка с яйца

Марио НиколовМарио Николов
Новак
447893353
13/12/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • гъби - 1 кг пресни
  • краве масло - 125 г
  • лук - 2 глави
  • домати - 3 - 4 бр.
  • сирене - 80 г
  • яйца - 3 с.л.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъбите се почистват, а пънчетата им се отрязват. Лукът и пънчетата се нарязват на дребно и се задушават в половината масло с добавка на малко вода и щипка сол.

След омекването им се отстраняват от огъня и се смесват с дребно нарязаните домати, надробеното сирене, 1 твърдо сварено яйце, нарязано на дребно, черен пипер и сол.

Във всяка гъба се капва по малко разтопено масло и се поставя от сместа. Готовите пълнени гъби се нареждат в намазана с мазнина тава, в която отстрани се сипват 3–4 супени лъжици гореща вода.

Поставя се в умерена фурна.

След 5 мин. гъбите се заливат с останалото разтопено масло и се пекат още 5 мин. Преди да се извадят от фурната, се заливат с останалите яйца, разбити с прясно мляко и щипка сол, и се държат във фурната до запичане на заливката.

Поднасят се топли с салата по избор.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: