Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Качамак»Родопско Синдермьо

Родопско Синдермьо

Родопско Синдермьо
Снимка: Величка Щърбанова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
20 мин.
Порции
1
"Една класическа родопска рецепта за Синдермьо. Вижте как да си го приготвите."

Необходими продукти

  • прясно мляко - 100 мл
  • царевично брашно - 150 грама
  • кашкавал - 200 г
  • масло - 50 г
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Настържете на едро ренде кашкавала.

Пригответе си малка на тенджера. Сипете в нея прясното мляко, царевичното брашно, солта и студена вода.

С помощта на телена бъркалка разбийте добре, за да се разтвори хубаво брашното и да няма никакви бучки.

Сложете на котлона и щом сместа се затопли леко, добавете маслото и кашкавала. Тук вече трябва да бъркате енергично, без да спирате, за да не загори.

Когато сместа започне да се сгъстява, опасността от залепване по дъното е най-голяма.

Ястието е готово, когато маслото излезе на повърхността.

Поднесете в глинен съд с настъргано отгоре сирене. Вижте как да си приготвите и Най-вкусният качамак.

Родопското Синдермьо е много вкусно ястие.

Рейтинг

0
Общо гласували: 0
50
40
30
20
10
Дай твоята оценка: