Начин на приготвяне
Настържете на едро ренде кашкавала.
Пригответе си малка на тенджера. Сипете в нея прясното мляко, царевичното брашно, солта и студена вода.
С помощта на телена бъркалка разбийте добре, за да се разтвори хубаво брашното и да няма никакви бучки.
Сложете на котлона и щом сместа се затопли леко, добавете маслото и кашкавала. Тук вече трябва да бъркате енергично, без да спирате, за да не загори.
Когато сместа започне да се сгъстява, опасността от залепване по дъното е най-голяма.
Ястието е готово, когато маслото излезе на повърхността.
Поднесете в глинен съд с настъргано отгоре сирене. Вижте как да си приготвите и Най-вкусният качамак.
Родопското Синдермьо е много вкусно ястие.