Начин на приготвяне
Накиснете хляба за няколко минути в хладка вода. Изцедете го от излишната течност и го смесете с каймата, 2 яйца, половината от магданоза и овкусете със сол и черен пипер на вкус. Ако каймата стане твърде мека, може да добавите и 1-2 с.л. галета.
Оставете каймата да си почива на хладно. В това време сварете 2 яйца и морковите. Обелете яйцата и ги настържете заедно с краставичките и морковите на едро ренде. Разбъркайте и добавете остатъка от магданоза, сол и черен пипер.
От каймата отделете голямо парче (около 100-120 г) и го оформете като голямо кебапче. Разплескайте го в средата и сложете 1 с.л. от плънката. Загърнете го на солено руло и го оваляйте в галетата. Потопете го след това в разбитите яйца и изпържете до готовност в силно сгорещено олио.
Поднесете готовото родопско вретено със салата.