Начин на приготвяне
1. Приготвянето на това сочно реване започва с направата на сиропа. В подходящ съд на котлона сложете съставките за него. Оставете да заври за около 7-8 мин., а после и да се охлади.
2. В друг съд смесете и разбийте захарта и яйцата. След това към тях прибавете ванилията, олиото и млякото. Разбийте добре и прибавете брашното, което предварително сте пресели с бакпулвера, малко по малко.
Последни в сместа за Рафаело сложете кокосовите стърготини и отново разбъркайте хубаво.
3. Подгответе си тава за печене (28 х 15 см). Изпечете кокосовия сладкиш в предварително загрята фурна на 180 градуса. Обикновено 20 мин. са достатъчно, но за по-сигурно може да проверите с клечка.
Щом е готов, залейте със студения сироп, докато е още топъл.
4. Последен пригответе крема за вкусния сиропиран сладкиш. Сложете на котлона 400 мл мляко, ромовата есенция, захарта и ванилията. В друг съд разбийте другата част от млякото, брашното и яйцето.
Когато сместа на котлона заври, намалете огъня и изсипете на тънка струя сместа с яйцето. Използвайте телена бъркалка, за да разбъркате хубаво. Последни сложете кокосовите стърготини, разбъркайте и оставете да се сгъсти.
5. Щом кремът е готов, го изсипете директно върху сочното реване Рафаело. Охладете, поръсете с кокос и с бонбоните Рафаело.
Да ви е сладко!