Начин на приготвяне
За крема разбийте първо течната сметана на сняг. В съд на водна баня на котлона разтопете маслото заедно с натрошения бял шоколад и бъркайте, докато се хомогенизира.
След като изстине, добавете сметаната постепенно към шоколада и объркайте с кокосовите стърготини. При желание добавете пудра захар на вкус.
В подходяща тавичка намажете дъното и стените с малко от крема. Всяка бисквита потапяйте в смес от прясното мляко и ромовата есенция. Подреждайте ред бисквити, крем и редувайте до изчерпване на количествата.
Отгоре покрийте тортата с крем и поръсете с кокосови стърготини. Направете украса от бонбони Рафаело и плодове или друг вид аранжировка по ваше усмотрение. Оставете в хладилника за 1 нощ преди да поднесете.
Коментари