Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Бисквитени торти»Бисквитена торта Рафаело с малиново сладко

Бисквитена торта Рафаело с малиново сладко

Бисквитена торта Рафаело с малиново сладко
Снимка: Невена Блажева Иванова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Общо
45 мин.
Порции
12
"Великолепна и много нежна торта, подходяща и за най-специалните моменти"

Необходими продукти

  • за тортата
  • бисквити - 3 пакета Еверест, по около 220 г (с мед и масло)
  • сладко от малини - 370 грама
  • компот - 1/2 буркан от ананас (250 - 300 г)
  • ром
  • за крема
  • лимонова кора - от 1 лимон
  • сладкарска сметана - 200 мл
  • бял шоколад - 200 грама
  • заквасена сметана - 400 грама
  • масло - 125 грама
  • ванилия - с бадемов аромат
  • кокосови стърготини - 150 г
  • за декорацията
  • бонбони рафаело - 3 броя
  • бял шоколад - настърган
  • вафлени кори
  • мента - прясна
  • малини
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо пригответе крема за тортата.

Белия шоколад разтопете на водна баня и оставете да се охлади. Кравето масло също разтопете, а когато се разтопи, може да го смесите с течния бял шоколад.

На части добавете към шоколадовата смес заквасената сметана, като не спирате да бъркате с помощта на шпатула.

Към шоколадовия крем добавете ванилията, лимоновата кора и кокосовите стърготини. Едва накрая добавете разбитата на гъст сняг сладкарска сметана, като отново бъркате с шпатулата.

Започнете да сглобявате бисквитената торта.

Пригответе форма за торта с падащо дъно (диаметър 22 с). На дъното разнесете малко от крема.

Сипете няколко капачки ром в компота от ананас.

Топвайте бисквитите за кратко в течността и ги наредете във формата. В празните пространства между бисквитките може да сложите парченца нарязан ананас.

Върху бисквитите намажете пласт крем и отново следва ред бисквити с парченца ананас. Отново следва крем, а върху него разпределете малиновото сладко.

Наредете последен ред бисквити и завършете с крем. Внимателно заравнете.

Приберете тортата в хладилника, за да стегне за една нощ.

На следващия ден махнете внимателно ринга. Поръсете тортата с кокосови стърготини и фино настърган бял шоколад. В средата сложете бонбоните Рафаело и украсете със свежи малини.

Начупете вафлените кори и ги залепете отстрани на тортата.

За свеж цвят може да украсите и няколко листенца свежа мента.

Бисквитената торта Рафаело с малиново сладко е готова.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: