Начин на приготвяне
Първо пригответе крема за тортата.
Белия шоколад разтопете на водна баня и оставете да се охлади. Кравето масло също разтопете, а когато се разтопи, може да го смесите с течния бял шоколад.
На части добавете към шоколадовата смес заквасената сметана, като не спирате да бъркате с помощта на шпатула.
Към шоколадовия крем добавете ванилията, лимоновата кора и кокосовите стърготини. Едва накрая добавете разбитата на гъст сняг сладкарска сметана, като отново бъркате с шпатулата.
Започнете да сглобявате бисквитената торта.
Пригответе форма за торта с падащо дъно (диаметър 22 с). На дъното разнесете малко от крема.
Сипете няколко капачки ром в компота от ананас.
Топвайте бисквитите за кратко в течността и ги наредете във формата. В празните пространства между бисквитките може да сложите парченца нарязан ананас.
Върху бисквитите намажете пласт крем и отново следва ред бисквити с парченца ананас. Отново следва крем, а върху него разпределете малиновото сладко.
Наредете последен ред бисквити и завършете с крем. Внимателно заравнете.
Приберете тортата в хладилника, за да стегне за една нощ.
На следващия ден махнете внимателно ринга. Поръсете тортата с кокосови стърготини и фино настърган бял шоколад. В средата сложете бонбоните Рафаело и украсете със свежи малини.
Начупете вафлените кори и ги залепете отстрани на тортата.
За свеж цвят може да украсите и няколко листенца свежа мента.
Бисквитената торта Рафаело с малиново сладко е готова.