Начин на приготвяне
За тази бисквитена торта без печене използваме форма за торта 23 см.
Смесваме маскарпонето и заквасената сметана, като подслаждаме сместа със захарта и овкусяваме с ванилиите.
Разбиваме сладкарската сметана, която е студена.
Внимателно я прибавяме към останалите продукти.
Прибавяме 2-3 с.л. от сиропа на сладкото.
Количеството захар е по вкус, защото боровинковото сладко е също подсладител.
Бадемовите ядки смиламе в блендер.
На дъното на формата сипваме от крема с маскарпоне. Стената на формата облепяме с бисквити.
Редуваме последователно от крема, бисквити, слой от плодовете на сладкото и поръсваме с бадеми.
Завършваме с крема. Посипваме със замразени боровинкови плодове и посипваме със смлени бадеми.
Покриваме формата с фолио за свежо съхранение и оставяме десертът с боровинки в хладилник за 12-15 часа.
На следващия ден внимателно отстраняваме ринга и поднасяме тортата с бисквити и боровинково сладко с горчиво кафе и добро настроение.