Начин на приготвяне
Преди готвене внимателно почистете плодовете. Ако има листенца или изгнили и сухи плодове, ги отделете. Измийте боровинките под течаща вода в гевгир.
След което се изсипват в подходяща тенджера, поръсва се със захар и хибаво се разбърква.
Слагат се на слаб огън, докато заври.
Получената пяна се премахва с лъжица. За да не загори на дъното, непрекъснато се разбърква.
Гответе домашното сладко от боровинки, докато се сгъсти. Ще отнеме около час. В процеса на готвене, колипестото от сместа ще се намали на половина.
Любимото сладко от боровинки се поставя още докато е горещо в чисти стъклени бурканчета и се завиват плътно капачките.
С него може да гарнирате вкусни мекички, пържени филийки, дебели палачинки.
Страхотна рецепта за истинско домашно сладко от боровинки - любимо на малки и големи!