Начин на приготвяне
Започваме рецептата за сладко от боровинки за диабетици, като почистим и измием старателно всички плодчета боровинки.
Щом сме готови, ги поставяме в гевгир, за да отцедят от излишната течност.
В тенджера кипваме 250 грама вода. Щом започнат да се образуват балончета, изсипваме лимонената киселина и разбъркваме.
Изключваме котлона и добавяме плодовете и фруктозата. Поставете капак и оставете така за няколко часа ( 2-3).
На финала отново загрейте сладкото, докато започне да кипи. След което намалете на най ниската степен и оставете да къкри за половин час. Разбърквайте на често вашето сладко от боровинки.
Сладкото за диабетици се получава по рядко от обикновено направеното с бяла захар.
Но също така е много вкусно и лесно за приготвяне.
Коментари
Аз използвах кабоча подсладител вместо фруктоза.