Начин на приготвяне
Черешите се измиват, почистват се от костилката и сипваме в тенджера. Налива се в мерителна каничка 100 мл течна стевия, което се равнява на 500 г захар. Поставя се на котлона и варим на умерен огън за 25 минути, докато омекнат плодовете.
Разбърква се с дървена лопатка, защото се образува лека пяна. При варенето плодовете пускат още сок но след 25 минути леко се сгъстява. Добавя се лимонена киселина, а след нея поръсваме с лъжица ябълков пектин.
Разбърква се 5-10 минути, докато сгъсти и пектинът се разтвори. Сваляме от котлона, с лъжица пълним 2 бурканчета, затваряме с капачка и обръщаме с дъното нагоре. Това е, лесно, бързо и здравословно сладко за диабетици.
За първи път приготвям такова диетично сладко, затова приготвих малка доза, но ми хареса. Да ви е сладко!
Съвет - опитвайте при варенето на сладост, ако искате, добавете още малко стевия в черешовото сладко, но за мен си беше чудесно!
Насладете се на домашно сладко за диабетици.