Начин на приготвяне
Ягодите се почистват от дръжките и се имиват. Плодовете се оставят да изсъхнат от водата.
Подгответе си предварително и 4-5 бурканчета за сладко, гледайте бурканчетата да не са мокри, когато сипвате конфитюра в тях. След като ягодите са сухи сипваме желиращата добавка на прах на д-р Йоткер, която сме объркали с 2 супени лъжици захар.
Слагаме ягодите на котлона да заврят и да си пуснат сос, като периодично разбъркваме внимателно. След като ягодите започнат да врят, изсипваме 500 г захар и разбъркваме добре.
Засичаме от 3 до 5 минути като разбъркваме леко от време на време. Изключваме нашия конфитюр и добавяме лимонената киселина.
Разсипваме бързия конфитюр от ягоди, докато е още горещ и веднага затварямес капачка бурканчето. Обръщаме го с капачката на долу и оставяме да изстине. Да ви е сладко !
Коментари