Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Кекс с конфитюр

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Администратор
29656361k
Кекс с конфитюр
Снимка: Иси
1 / 2
28/09/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
12
"Знаете, че не може да му устоите, дори не бива да се опитвате"

Необходими Продукти

  • захар - 200 г
  • олио - 100 мл или масло
  • прясно мляко - 100 мл (или 2 настъргани ситно ябълки)
  • яйца - 1 бр.
  • конфитюр - 1/2 ч.ч.
  • орехи - 12 бр. счукани
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • канела - 1 ч.л.
  • брашно
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцето със захарта и добавете олиото на тънка струйка. Разбийте и прибавете конфитюра, който предварително сте разбъркали с млякото или настъргани ябълки, ако предпочитате тях.

Финално добавете пресятото брашно със содата, канелата и орехите. Количеството на брашното е докато получите нормалната гъстота на кексово тесто.

Прехвърлете сместа в намазнена и набрашнена кексова форма и го изпечете в умерено загряна на 180 градуса фурна.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: