Кекс с конфитюр

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Администратор
2965906
Кекс с конфитюр2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
12
"Знаете, че не може да му устоите, дори не бива да се опитвате"

Необходими продукти

  • захар - 200 г
  • олио - 100 мл или масло
  • прясно мляко - 100 мл (или 2 настъргани ситно ябълки)
  • яйца - 1 бр.
  • конфитюр - 1/2 ч.ч.
  • орехи - 12 бр. счукани
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • канела - 1 ч.л.
  • брашно
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцето със захарта и добавете олиото на тънка струйка. Разбийте и прибавете конфитюра, който предварително сте разбъркали с млякото или настъргани ябълки, ако предпочитате тях.

Финално добавете пресятото брашно със содата, канелата и орехите. Количеството на брашното е докато получите нормалната гъстота на кексово тесто.

Прехвърлете сместа в намазнена и набрашнена кексова форма и го изпечете в умерено загряна на 180 градуса фурна.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: