Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Бананова торта със сладко от боровинки

Бананова торта със сладко от боровинки

Румяна СакалийскаРумяна Сакалийска
Ветеран
3191k5187
Бананова торта със сладко от боровинки
Снимка: Румяна Сакалийска
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
7
"Топяща се в устата бананова торта със сладко от боровинки"

Необходими продукти

  • ЗА БЛАТОВЕТЕ
  • яйца - 4 броя
  • захар - 100 г
  • банани - 3 броя
  • ванилия - 1 ч.л.
  • олио - 7 с.л.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • ЗА ГЛАЗУРАТА
  • белтъци - 4 броя
  • захар - 50 г
  • сладко от боровинки - 4 с.л.
  • ЗА СИРОПА
  • захар - 2 ч.ч.
  • вода - 3 ч.ч.
  • ванилия - 1 ч.л.
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • ЗА ДЕКОРАЦИЯТА
  • сладко от боровинки
  • канелена захар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцата със захарта, добавяме предварително пасираните банани, ванилията и олиото.

Накрая прибавяме брашното, пресято с бакпулвера, и разбъркваме добре.

От готовата смес изпичаме три блата в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 15 минути.

За глазурата разбиваме белтъците на сняг и малко по малко добавяме захарта.

Половината от белтъците смесваме със сладко от боровинки и прибираме в хладилника.

За сиропа в голяма купа сипваме водата, захарта, ванилията и сока от лимон. Бъркаме докато заври и оставяме на средна температура зо още 5-10 минути.

В подходящ поднос за торти слагаме първия блат, сиропираме, намазваме обилно с глазурата от боровинки.

Слагаме втория блат, сиропираме, мажем с глазурата от боровинки и покриваме с третия блат.

Сиропираме и третия блат и намазваме цялата торта с разбитите белтъци на сняг.

Украсяваме с малко сладко от боровинки и поръсваме с канелена захар.

Банановата торта със сладко от боровинки е готова.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: