Начин на приготвяне
Измийте и подсушете добре пилето. Разрежете го с остър нож през гърба, но не го разделяйте на две части.
Махнете гръбнака и разтворете пилето, много внимателно извадете гръдната кост, но отново без да разделяте двете половини. Сложете пилето в голям найлонов плик. След това смесете в подходяща купа продуктите за маринатата.
Сипете я върху пилето и завържете плика. Оставете да се маринова в хладилник 3 часа, но най-добре е да се маринова цяла нощ, за да попие по-добре вкусовете на подправките. В малка купа смесете продуктите за глазурата.
Предварително загрейте скарата на умерен огън и сложете месото върху решетката, като преди това изхвърлите плика с маринатата.
Печете по 20-тина минути от всяка страна, като от време на време намазвате с глазурата. Готовото пиле покрийте с капак и остаете да престои на топло за 10-тина минути, след което поднесете.