Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Печено пиле»Крехко и сочно печено пиле с бира

Крехко и сочно печено пиле с бира

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8822k17k
Крехко и сочно печено пиле с бира
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
155 мин.
Общо
165 мин.
Порции
5
"Биричката е сред главните виновници за невероятния вкус на това печено пиленце"

Необходими продукти

  • пиле - цяло, почистено
  • зехтин - около 4 с.л.
  • краве масло - 60 г
  • чесън - 2 скилидки
  • бира - 120 мл
  • черен пипер - 1 с.л.
  • сол - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете добре пилето и го намажете обилно от всички страни със зехтин, сол и черен пипер.

Сложете го в леко намазнена голяма тава, завийте го с алуминиево фолио и го затворете с капак.

Печете го на 150 °C за около час и половина.

Извадете го и го намажете обилно с масло.

Залейте го с бирата и го оставете във фурната за още 30 минути.

Увеличете фурната на 200 °C и отново натрийте пилето с масло и счукан чесън.

Печете пилето, докато придобие хрупкава коричка.

Поднесете печеното пиле с гарнитура по избор.

Добър апетит с това крехко и сочно печено пиле с бира.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: